Jdi na obsah Jdi na menu
 


Kdo jsme

8. 9. 2015

My jsme Míša a Anička. To druhé je žena a to první muž. Známe se už asi čtyři roky, chodíme totiž na stejnou univerzitu. Záměrně používáme slovo univerzita a ne škola, protože to se tady v Anglii nosí mluvit o svojí škole vznešeně. Chodíme tedy na Karlovu Univerzitu na obor Ochrana životního prostředí. Taky se trochu za ta léta kamarádíme a tady možná trochu víc, protože jsme se ocitli na osamělém českém ostrůvku mezi oceánem čínským a španělskofrancouzským. Ne až v tak dálce na nás zírá pevnina Blízkého východu a protože je oceán plný anglických žraloků, mluvíme na sebe ve škole výhradně anglicky. Teda vlastně když zrovna není nějaký anglický žralok na obzoru.

Proč se naše životy octily právě v Anglii na místě, které i místní lidé přezdívají „in the middle of nowhere“? Předně proto, že až v plných 23 letech jsme se rozhodli něco podniknout pro naše vzdělání, kariéry, jazyky a další podobné soft skills, které nenabydete nikde jinde než na studiu v zahraničí. Takže jsme tady na rok na magisterském studiu oboru Land Reclamation and Restoration, z čehož si určitě všichni potenciální zaměstnavatelé sednou na zadek a my aspoň budeme tak kvalitně jazykově vybaveni, že budeme vědět jak je anglicky poslat do pralesa.

Blog píšeme předně proto, že (skoro) všichni chtějí vědět, jak se máme, také proto, aby počet napsaných stránek v angličtině aspoň 100 % nepřevyšoval počet stránek v jazyce mateřském a také proto, že třeba někteří naši nástupci budou chtít vědět, co Erasmus v Cranfieldu vlastně znamená.

Enjoy it all!

A&M

maramures-a-retezat-3-tydny-v-rumunsku-1081.jpg

Naše jediné společné reprezentativní foto. Přezdíváme ho "Welcome to the Cranfield University. We’re from the Czech Republic and we already know what television means."

Rumunsko 2013

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář